Haarlemse oud-vicaris Dürr overleden

3 augustus 2007

Oud-vicaris H.A.J. Dürr van Haarlem is in de vroege ochtend van dinsdag 31 juli overleden.

Henk Dürr werd in 1926 geboren in Amsterdam, en in 1950 priester gewijd. Hij was achtereenvolgens kapelaan in Venhuizen en Hillegom (St. Martinus), voordat mgr. Huibers hem in 1956 benoemde tot Bedrijfsaalmoezenier in Beverwijk.
In 1967 werd Henk Dürr teamleider in Haarlem - Schalkwijk en in 1970 in de Bijlmermeer, waar hij in 1976 pastoor werd van De Graankorrel. Daar bleef hij werkzaam tot 1987. Inmiddels was hij, in 1980, waarnemend deken geworden in het toenmalige dekenaat Amsterdam-Oost, en in 1984 mede-deken van Amsterdam.

In 1987 benoemde mgr. Bomers hem tot bisschoppelijk vicaris van de regio Amsterdam. Bovendien kreeg hij de taakvelden Ambtsopleiding, Volwassenencatechese, migranten- en toeristenpastoraat. Hij werd toen ook lid van het Kathedraal Kapittel en van het Consultorencollege.
Op 1 oktober 1993 legde hij bij zijn emeritaat alle functies neer. Tot twee jaar geleden woonde hij in de Bijlmermeer.

De oud-vicaris was Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Dürr is, ofschoon begiftigd met grote intellectuele gaven, van meet af praktisch werkzaam geweest, in pionierswerk. Hij zette het Bedrijfsapostolaat mede op en werd eerstverantwoordelijke in het pastoraat van de grote nieuwbouwprojecten Schalkwijk en Bijlmermeer. Zijn aanstekelijke optimisme en sociale instelling maakten hem tot een echte voor-ganger.
De Eucharistieviering ter uitvaart vindt zaterdag om 13.00 uur plaats te Warmond, waar aansluitend de begrafenis is. Bisschop en hulpbisschop vragen het gebed van medepriesters en gelovigen voor de overledene.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: