Programmatraining begeleiders jongerenpastoraat start op 11 oktober

6 september 2006

  • Je wilt graag in de parochie verder met de vormselgroep, maar hoe pak je dat aan: hoe maak je een goed en afwisselend (jaar)programma voor deze doelgroep?

  • Of je bent een jaar bezig met het begeleiden van een jongerengroep, maar je bent op zoek naar nieuwe, frisse ideeën...

  • Of je bent op zoek naar goede ideeën en principes voor je tiener-of jongerengroep...

  • Of je wilt graag leren van de ervaringen van anderen...

  • Of je vraagt je af hoe je het geloof op een goede en aansprekende wijze kunt overdragen aan de jongeren...

Deze vragen en meer komen aan bod in de programma training, die georganiseerd wordt door het jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem en het jongerenpastoraat van het dekenaat Midden.

Wij nodigen ook speciaal jongeren uit, die zelf iets voor anderen willen betekenen en bijvoorbeeld iets voor jongeren in hun parochie willen opstarten, om naar deze training te komen!

De training

De programma training beslaat drie avonden en is met name bedoeld voor (beginnende) begeleiders in het jongerenpastoraat. De insteek van de training is duidelijk praktisch van aard, maar ook inhoudelijke en bezinnende elementen zijn in de training ingebouwd.

De avonden bevatten naast theorie ook verwerking in groepen en verschillende werkvormen.

Na de tweede avond is er de mogelijkheid om een thuisopdracht te maken, die de derde avond besproken wordt.

Data

De training wordt gehouden op woensdagavonden in het najaar van 2006 in Haarlem. Je bent alle avonden om 19.00 uur welkom voor koffie/thee, het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

11 oktober 2006:Kennismaking, motivatie en doel van jongerenpastoraat - Kruisweg 69, Haarlem
 
18 oktober 2006:Hoe maak ik een (jaar)programma? & presentatie van verschillende (nieuwe) materialen en werkvormen + thuisopdracht mee - Groenmarkt 12, Haarlem.
 
8 november 2006:Programma in de praktijk - Kruisweg 69, Haarlem

Opgeven?

Wij willen je vragen u z.s.m. op te geven, graag opgave via jongerenpastoraat@bisdomhaarlem.nl. Vermeld bij opgave je naam, adres, e-mail, parochie en korte motivatie om aan de cursus mee te doen. Er is een maximaal aantal deelnemers en vol is vol! De kosten van de cursus bedragen 25 euro voor de gehele cursus inclusief het boek Re:visie van Sabine van der Heijden.

Meer informatie?

Mirjam Borst en Igno Osterhaus pr - jongerenpastoraat bisdom Haarlem: (023) 511 26 35
Lucien Duijves - dekenaal jongerenwerker dekenaat Midden: (075) 614 7441

Belangrijke informatie voor begeleiders in het noorden van ons bisdom!

Karin Blaauw – jongerenwerkster in dekenaat Noord (voorheen de dekenaten Noordkop, Alkmaar en Hoorn) – geeft eveneens in het najaar van 2006 een soortgelijke training. Voor meer info & opgave voor deze training: (0229) 214 941 of karinblaauw@hetnet.nl

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: