Deken Meerlanden vraagt weer gebed voor slachtoffers Schipholramp 3 november 2005

Deken H.Post O.Carm . van het dekenaat Meerlanden, waartoe ook Schiphol hoort, vraagt in een brief aan de pastores in het dekenaat om het komende weekeinde in de liturgie aandacht te besteden aan de brand waarbij vorige week elf gedetineerde illegalen omkwamen. Eerder had de bisschop van Haarlem zulks gevraagd, voor het afgelopen weekeinde. Achtergrond van zijn hernieuwde oproep is de gefragmenteerde aandacht voor de slachtoffers en de nabestaanden.

De deken schrijft onder meer: “De brand vorige week op Schiphol-Oost waarbij elf doden vielen heeft ook in onze omgeving, waar wij zo nauw met de luchthaven verbonden zijn, een diepe indruk gemaakt.

Het bericht hiervan heeft ons intens aangegrepen. Vanzelfsprekend zijn alle onderzoeken naar de oorzaak en alle vragen over de manier waarop wij huisvesting hebben gegeven aan hen belangrijk. (…) In onze ogen bestaat er geen illegale mens, illegaliteit is door mensen verzonnen die grenzen stellen. Bij God is iedere mens legaal, ieder staat geschreven in de palm van Zijn hand.

In deze zin hoop ik dat u hierbij op uw eigen wijze stil wilt staan in uw vieringen het komende weekend. En wij hopen dat er een moment komt dat er officieel gerouwd zal kunnen worden voordat de dode lichamen ons land verlaten.”, aldus deken H. Post.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: