Boodschap van kardinaal Simonis aan aartsbisschop van Londen/Westminster 8 juli 2005

Adrianus Kardinaal Simonis, voorzitter van de Nederlandse Bisschoppen-conferentie, heeft donderdagmiddag namens de bisschoppen van Nederland een bericht gestuurd aan zijn collega kardinaal Cormac Murphy-O'Connor, aartsbisschop van Westminster en voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Engeland en Wales, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Londen:



Dierbare broeder in Christus,

De bisschoppen van Nederland hebben geschokt kennis genomen van de aanslagen die vandaag in Londen hebben plaatsgevonden. De vreselijke gevolgen van deze aanslagen, met name het aantal doden en gewonden, beginnen steeds meer duidelijk te worden. Wij wensen en bidden de direct getroffenen en hun dierbaren Gods troostrijke ontferming toe.

De kracht van de explosies in Londen is in de hele wereld gevoeld. Overal zullen mensen zich wederom door gevoelens van angst en onveiligheid bevangen voelen, machteloos tegen terroristische aanslagen. Met recht heeft paus Benedictus XVI de aanslagen in Londen daarom vandaag "een barbaarse aanval op de menselijkheid" genoemd. Mogen wij niet verlamd blijven door de dreiging van het terrorisme, maar bewerkers worden van vrede en gerechtigheid. Wij hopen dat u en andere leiders van christelijke en niet-christelijke geloofsgemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk een belangrijke rol kunt spelen bij het helen van de diepe wond die vandaag in uw samenleving is geslagen. Wij wensen en bidden u daarbij van harte Gods Geest van kracht en wijsheid toe.

Utrecht, 7 juli 2005
Adrianus Kardinaal Simonis
Aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.



Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: