Studiedag over Charles de Foucauld op 2 december 2005 in Den Haag 5 september 2005

Illustratie: www.charlesdefoucauld.org

Charles de Foucauld zal op 13 november 2005 zalig worden verklaard. Deze Franse godszoeker leefde aan het begin van de 20e eeuw temidden van de Toeareg-bevolking in het Zuiden van Algerije. Geboeid door de persoon van Jezus van Nazareth wilde hij dichtbij God en dichtbij mensen zijn en vriendschap sluiten met de armsten. Zo ontwikkelde hij gaandeweg een nieuwe vorm van religieus leven. Hij werd daarmee de inspirator van de congregaties van de Kleine Broeders en Zusters van Jezus en andere religieuze gemeenschappen die zich baseren op zijn voorbeeld.

Voor christenen van nu is het voorbeeld van Charles de Foucauld nog steeds inspirerend en uiterst actueel, met name op het vlak van interreligieuze dialoog aan de basis en van christelijke presentie temidden van de armsten.

Het Centraal Missionair Beraad Religieuzen (CMBR) organiseert in samenwerking met de Kleine Zusters van Jezus en het Nijmeegs Instituut voor Missiologie een studiedag over Charles de Foucauld op 2 december 2005. Deze zal van 10.30 u. tot 16.00 u. plaatsvinden in de Lucaskerk te Den Haag. Diverse sprekers zullen ingaan op de betekenis van De Foucauld in het verleden, heden en de nabije toekomst.

Nadere informatie is verkrijgbaar op het secretariaat van het CMBR: tel. 070 - 313 67 81 of e-mail: cmbr@cmc.nu

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: