Zeer geslaagde eerste jonggehuwdendag van bisdom Haarlem 17 juni 2004

Het bisdom Haarlem heeft afgelopen zondag voor het eerst een jonggehuwdendag georganiseerd. Meer dan zestig aanwezigen hebben genoten van het inhoudelijke programma, de ontspannen sfeer en het lekkere weer. Het thema van de dag was: "kom laat je verwennen". Er was ruim gelegenheid om tot rust te komen en anderen in de zelfde levensfase te ontmoeten.

Foto's: Bisdom Haarlem
Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Gezamelijk aan de buffet-lunch.

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Gezamelijk aan de buffet-lunch.

Kernwoorden om de dag te beschrijven zijn: gezelligheid, rust, ontspanning, tijd samen. Ook aan diepgang en inhoud ontbrak het niet. In de ochtend werd door het echtpaar Van Aken, van Hoeksteen -de afdeling huwelijk en gezin van het bisdom-, een inleiding gehouden over "je roeping in het huwelijk".

Onderwerpen als zelfgave, dienstbaarheid en intimiteit binnen de relatie zijn besproken en dit alles in het licht van het huwelijk dat beeld van God zelf is.

Na de inleiding was het met name voor de stellen met kinderen een verademing om even tijd met z'n tweetjes door te kunnen brengen. In deze "stellentijd" konden de echtparen samen in het mooie bos wandelen of een rustig plaatsje in het huis uitzoeken. Zo hadden zij de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over de inhoud van de ochtend en de betekenis daarvan voor hun eigen relatie.

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Wachtend op de barbeque...

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Even ontspannen in het zonnetje.

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Even ontspannen in het zonnetje.

Na een uitgebreide lunch en speeltijd met de kinderen waren er op verzoek van het bisdom door de Marriage encounter en door het Focolare workshops georganiseerd. Deze hadden als onderwerpen: "Tijd samen"; waarin werd nagedacht over de persoonlijke barrières om werkelijk tijd voor elkaar te maken en de keuzes die daarin binnen de relatie gemaakt worden en als tweede "Gastvrijheid" waarin het belang gastvrijheid te verlenen en de eventuele barrières daarvoor in een jong huwelijk en gezin besproken werden. De workshops werden door de deelnemers met groot enthousiasme ontvangen. Na de eucharistieviering met Mgr.van Burgsteden was er voor ieder echtpaar de gelegenheid om met eventuele kinderen samen een gezinszegen te ontvangen. De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue. De meest gestelde vragen aan het einde van de dag waren: 'Wanneer is er weer een dag want we willen graag weer komen', en, 'Hoe blijven we op de hoogte van activiteiten'.

Al met al een zeer geslaagde dag en voor herhaling vatbaar... Wordt vervolgd!

Wanneer?
Nog onbekend maar blijf op de hoogte via de nieuwsbrief en via www.hoeksteen.org

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Hartelijk bedankt aan iedereen.

Jonggehuwdendag Bisdom Haarlem
Hartelijk bedankt aan iedereen.

Persdienst Bisdom Haarlem / Wim Peeters Print artikel


Voor het laatst gewijzigd: