Bij het overlijden van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden 7 oktober 2002

Utrecht - 7 oktober - De bisschoppen van Nederland condoleren Hare Majesteit de Koningin met het overlijden van haar geliefde echtgenoot en de gezinsleden met het heengaan van hun zo dierbare vader en schoonvader, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Claus der Nederlanden. Een groot verlies heeft het gezin van Oranje en de naaste familieleden getroffen. De hechte onderlinge band, die mede dankzij Prins Claus zo zichtbaar aanwezig was en op de Nederlandse samenleving een weldadige uitstraling had, moge hen in deze dagen sterken en tot troost zijn.

Voor ons land heeft de Prins veel betekend, niet het minst door zijn wereldwijde belangstelling en zijn positieve bijdrage aan verantwoordelijkheidszin voor de noden in de wereld. De Prins was een voorbeeld voor velen, mede vanwege zijn trouw, plichtsbesef en inzet voor gerechtigheid en vrede.

De bisschoppen bidden dat de overledene nu mag delen in Gods vrede en vreugde. Zij vragen de katholieke geloofsgemeenschap om in de komende dagen, met name tijdens de eucharistievieringen in het weekeinde, te bidden voor de zielenrust van Prins Claus. De bisschoppen wensen Hare Majesteit, de Koninklijke Familie en de overige familieleden van de overledene alle sterkte en vertroosting toe

Utrecht, 7 oktober 2002
Adrianus Kardinaal Simonis
Aartsbisschop van Utrecht en voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie.


Voor het laatst gewijzigd: