maandag, 1 mei 2017

Open dag St. Bonifatius Instituut


Wil je sterker staan in jouw geloof, krachtiger om anderen te helpen hun weg te vinden in het geloof? Kom dan naar de Open dag van het St. Bonifatius Instituut op zaterdag 20 mei 2017. De dag begint om 9.00 uur met de Lauden (Gezamenlijk ochtengebed) en de Eucharistie­viering.

woensdag, 22 maart 2017

Passieconcert - De Veertien Stonden


De Veertien Stonden van Hendrik Anderson zal op zondagmiddag 2 april 2017 vanaf 15.00 uur worden uitgevoerd door de Bavo Cantorij in de Kathedraal van Sint Bavo te Haarlem.

dinsdag, 21 maart 2017

Mgr. Punt viert naamdag in Egmond


Traditiegetrouw bezocht Mgr. Jozef Punt op 19 maart de Abdij van Egmond om daar met de paters, broeders en allen die de gemeenschap een warm hart toedragen, de Eucharistie te vieren. Op het hoogfeest van Sint Jozef, wat dus tevens de naamdag van onze bisschop is, is een bezoek aan de Abdij al jaren een vast punt in de agenda.

dinsdag, 21 maart 2017

Mgr. Punt bij jongerenprogramma Stille Omgang


Mgr. Punt was zaterdag 18 maart hoofdcelebrant in de jongerenviering bij gelegenheid van de Stille Omgang. Een grote groep jongeren had zich verzameld in de Mozes en Aäronkerk aan het Waterlooplein voor een eigen programma.

dinsdag, 21 maart 2017

Toewijding aan Onbevlekt Hart van Maria


Met het toewijden van de Nederlandse bisdommen aan het Onbevlekte Hart van Maria willen de bisschoppen zegen afsmeken over de katholieke Kerk en alle gelovigen in Nederland. Aanleiding is het jubileumjaar van de verschijningen van Maria in Fatima te Portugal, die honderd jaar geleden in 1917 plaatsvonden.

dinsdag, 21 maart 2017

‘Ridder en Mysticus’ - Han Bijvoet


Op vrijdag 31 maart vindt in het KathedraalMuseum van de Nieuwe Bavo in Haarlem de officiële opening plaats van de tentoonstelling ‘Ridder en Mysticus’ - Han Bijvoet (1897-1975) – kunstschilder te Haarlem.

vrijdag, 17 maart 2017

Jongerenprogramma Stille Omgang


In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart wordt in het centrum van Amsterdam weer de Stille Omgang gelopen. Ook is er speciaal voor jongeren vanaf 19.00 uur weer een jongerenprogramma in de Mozes en Aäronkerk met Mgr. Dr. J. Punt.

vrijdag, 17 maart 2017

Steun Giro555 en bid voor slachtoffers hongersnood


Op 6 maart 2017 is er een Nationale Actie voor de slachtoffers van hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan van start gegaan. Elf Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) openden Giro555 om geld in te zamelen. De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept op om mee te doen aan de SHO-actieweek voor dit doel, die loopt van 25 tot en met 29 maart.

woensdag, 15 maart 2017

Conferentie Zr. Guadalupe over Aleppo


Zuster Guadalupe van de Dienaressen van de Heer en van de Maagd van Matará (hier beter bekend als de Blauwe Zusters) zal op zondag 2 april 2017 een conferentie geven over Aleppo. Zij heeft gedurende de oorlogsjaren in Aleppo gewoond en vertelt over het leven daar, en dan met name van de christenen, voorafgaande en gedurende de oorlogsjaren in Syrië.

dinsdag, 14 maart 2017

Dag van de Caritas - Welkom?!


Zaterdag 29 april 2017 organiseert de Dienst Caritas van Bisdom Haarlem-Amsterdam een Dag van de Caritas in Heiloo. Het thema van deze dag is: WELKOM?! ‘Vandaag moet ik in jouw huis verblijven’ (Lc 19.5)