Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Zending en wijdingen in kathedraal Haarlem

gepubliceerd: dinsdag, 16 november 2010

Vier mannen zullen op zater­dag 20 no­vem­ber door mgr. dr. Jozef M. Punt, bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam, tot diaken wor­den gewijd in de ka­the­drale basiliek van Sint Bavo aan de Leidse­vaart in Haar­lem. Tijdens dezelfde plech­tig­heid ont­vangt een vrouw de bis­schop­pe­lijke zen­ding als cate­chiste. De kandidate die de cate­chistenzen­ding zal ont­van­gen is Santa Jaddoe.

Diakenwijding door mgr. Punt in 2005 (foto: Steef Pardoen)De kan­di­da­ten die de heilige diaken­wij­ding zullen ont­van­gen, zijn: Maciej Sendecki (transeünt of pries­terdiaken); Johannes Belt (per­ma­nent diaken); Han Hartog (per­ma­nent diaken) en Sibrecht Fieggen (per­ma­nent diaken). In deze dagen berei­den de kan­di­da­ten zich in een retraite voor op de grote dag.

Met de drie kan­di­da­ten voor het per­ma­nente diaconaat komt het aantal diakens in Haar­lem-Am­ster­dam op 49, van wie 34 actief zijn. Van de 49 zijn er straks 36 door mgr. Punt gewijd. Met de wij­ding van Maciej Sendecki komt het aantal wij­dingen door mgr Punt voor het transeunt diaconaat op veer­tig; 39 van hen ont­vingen de pries­ter­wij­ding. Daar­naast heeft mgr. Punt ook enkele kan­di­da­ten gewijd voor orden en con­gre­ga­ties. Met de zen­ding van mevr. Jaddoe komt het aantal cate­chistes in het bisdom op acht.

De plech­tig­heid in de ka­the­draal aan de Leidse­vaart begint om 10.30 en is vrij toe­gan­ke­lijk.





Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose