Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

(Foto)verslag jongerenprogramma Stille Omgang

gepubliceerd: donderdag, 25 maart 2010
Op zater­dag 20 maart 2010 vond voor de 129ste maal de Stille Omgang plaats in Am­ster­dam. Het speciale jon­ge­ren­pro­gramma werd door ruim 350 jon­ge­ren bezocht. Het pro­gram­ma kenmerkte zich door inter­acti­vi­teit.

Trust Me!

Het pro­gram­ma nam een aan­vang met een aan­spre­kende theater-act van Waan­zin­nig!Producties, genaamd 'Trust Me!' Het thema 'Where to go?' kreeg hierin gestalte door de drie hoofdrolspelers, Sem, Daantje en Lindy. Ieder legt in het leven de nadruk op ver­schil­lende belangen: Sem, die zich helemaal werpt op een aanstaande breakdance-wedstrijd, Lindy die haar zeker­he­den put uit haar uiter­lijk en status en Daantje, die haar leven juist in de han­den van God legt. De relatie tussen deze drie uit­een­lo­pende karakters werd sterk uitgespeeld en ont­wik­kelde zich tot een sterke bood­schap naar de aanwe­zige jon­ge­ren.

Interactie

Hierna werd het publiek door de drie acteurs uitgedaagd om te rea­geren op stellingen als 'denk je dat God jou anders ziet dan jij jezelf ziet?' of 'heb je wel eens dingen gedaan onder druk van anderen?' Door op te staan of de hand op te steken gaf het publiek ant­woord op de stellingen. Pastoor Ad Verest gaf ver­vol­gens per stelling steeds een con­clu­derend betoog, kort en krach­tig. Na afloop van dit centrale pro­gram­ma-onder­deel kon het publiek in een aparte ruimte dieper ingaan op deze punten, in dialoog met de acteurs en met pastoor Verest.

Gospel Flavor!

In de kerk gaf de band Gospel Flavor een mooi en aan­ste­ke­lijk black-gospel­con­cert. Dan weer uitbun­dig, dan weer ingetogen, maar steeds overtuigend, kreeg Gospel Flavor de han­den van het publiek moei­teloos in de lucht. En op elkaar: een daverend applaus was hun welver­diende belo­ning na afloop.

Kin­de­ren van een nieuwe tijd

Tijdens de eucha­ris­tie­vie­ring wees de bis­schop van Haar­lem-Am­ster­dam, mgr. Punt, de aanwe­zige jon­ge­ren op hun bij­zon­dere sleu­telpositie in deze turbulente tij­den en de bijdrage die zij kunnen leveren aan een wereld die stoelt op het Evan­ge­lie. Het Antilliaanse jon­ge­ren­koor Heaven's Touch uit Den Haag onder­steunde de vie­ring muzikaal.

Hierna was het zover: alle aanwe­zigen togen naar buiten voor het lopen van de Stille Omgang en gaven zo een krach­tig sig­naal van geloof af, te mid­den van de stad Am­ster­dam.

Zie ook het (foto)ver­slag op www.stille-omgang.nl/jon­ge­ren

19 maart 2011

Dan vindt de volgende editie van de Stille Omgang plaats, met na­tuur­lijk weer een speciaal jon­ge­ren­pro­gramma!

(Fotografie: Thomas Koopman)

 



Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
vrijdag, 15 maart 2024Stille Omgang Video
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023Onvergetelijk
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zondag
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zaterdag



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose