Bisdom Haarlem-Amsterdam










Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Vernieuwde uitgave ‘Hands on’ gepresenteerd

Mgr. Hendriks neemt eerste exemplaar in ontvangst op Impulsdag Geloofsopbouw

gepubliceerd: dinsdag, 22 januari 2013

Op de Impuls­dag Geloofsop­bouw van zater­dag 19 januari 2013, is een vernieuwde uitgave ge­pre­sen­teerd van Hands on, een hand­rei­king voor geloofs­over­dracht aan tieners en jon­ge­ren. De hand­rei­king bestaat uit creatieve ideeën om deze doel­groep met de basis­bood­schap van het katho­lie­ke geloof aan de slag te gaan.

Overhandiging van het boek Hands On aan mgr. HendriksDe eerste druk van Hands on uit 2005 is inmiddels uit­ver­kocht.  Mgr. Hendriks nam afgelopen zater­dag de vernieuwde tweede uitgave in ont­vangst van jon­ge­ren­wer­ker Marius van der Knaap.

Vernieuwde uitgave

De hand­rei­king is in 2005 ontstaan vanuit de praktijk van het jon­ge­ren­pas­to­raat en is vooral een ‘doe’-map. Er bleek toen behoefte te zijn aan frisse, prak­tische en creatieve ideeën om het katho­lie­ke geloof op een eigen­tijdse manier aan tieners en jon­ge­ren over te brengen. Het bisdom heeft  toen Judith van Hoof-Borst gevraagd om ideeën vanuit de praktijk te verzamelen rondom de basis­bood­schap van het chris­te­lijke geloof. De eerste druk van Hands on is inmiddels uit­ver­kocht. Er is besloten tot een vernieuwde uitgave, omdat de mede­wer­kers Jon­ge­ren­pas­to­raat signalen ont­vingen, dat ook de nieuwe gene­ra­tie bege­lei­ders van tieners en jon­ge­ren en­thou­siast is  over de inhoud van deze hand­rei­king. De hand­rei­king is voor 95% het­zelfde ge­ble­ven: inhou­de­lijk zijn nog een paar puntjes op de i gezet en is er een aantal nieuwe werk­vor­men toe­ge­voegd.

Onder­steu­ning geloofs­over­dracht aan tieners en jon­ge­ren

Mgr. Hendriks schrijft in het voor­woord: “Ik hoop opnieuw dat deze hand­rei­king u mag onder­steunen bij de geloofs­over­dracht aan tieners en jon­ge­ren in de pa­ro­chie­regio’s. De inhoud ervan blijft onvermin­derd actueel: de basis­bood­schap van het chris­te­lijke geloof – een God die van je houdt, je vergeeft en oproept om met Zijn hulp je leven te geven voor de ander – is nog steeds een grote schat, die we aan tieners en jon­ge­ren mogen door­ge­ven en voorleven.“

Inhoud

Hands On - Handreiking voor geloofsoverdracht aan tieners en jongerenHet eerste deel van de hand­rei­king gaat in op de basis­bood­schap van het chris­te­lijke geloof en hoe we die kunnen over­bren­gen aan tieners en jon­ge­ren. In het tweede en meest uit­ge­breide deel geeft de schrijfster rondom die basis­bood­schap allerlei creatieve ideeën en sug­ges­ties, van sketches tot knutsel­op­drachten, van heiligen­ver­halen tot icebreakers. Deel drie bevat 50 spel­le­tjes. Hands on is uitge­ge­ven in een fraaie A4 multomap en telt 181 pagina’s.

Meer in­for­ma­tie

De hand­rei­king Hands on is te be­stel­len bij het Jon­ge­ren­pas­to­raat van het bisdom Haar­lem-Am­ster­dam, via e-mail: info@jong­bis­domhaarlem.nl of tel (023) 511 26 35.
De prijs is € 40 exclusief verzend­kos­ten. Zie ook www.jong­bis­domhaarlem.nl/handson



Gerelateerde nieuwsberichten

maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023Onvergetelijk
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zondag
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zaterdag
vrijdag, 4 augustus 2023WJD fotoserie vrijdag



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose