Bisdom Haarlem-Amsterdam











Delen:
meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook
Volgen:
link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Twitter volg Bisdom Haarlem-Amsterdam op Facebook

Een bijzonder kerstdiner in Heiloo

gepubliceerd: zaterdag, 22 december 2012

De traditie om een jon­ge­renkerst­di­ner te or­ga­ni­se­ren was al enkele jaren vervaagd, totdat de pa­ro­chie in Lange­dijk vorig jaar zelf opnieuw het ini­tia­tief hiertoe nam. Dit jaar namen de jon­ge­ren uit het Jon­ge­ren­plat­form het ini­tia­tief voor het kerst­di­ner.

Veel belang­stel­ling

Na een goede pro­mo­tie op de Katho­lie­ke Jon­ge­ren­dag, social media, web­si­tes en pa­ro­chie­bla­den bleek afgelopen zon­dag weer dat het jon­ge­renkerst­di­ner een goede traditie is waar de jon­ge­ren graag gehoor aan geven. Maar liefst 75 jon­ge­ren uit het hele bisdom kwamen zon­dag 16 de­cem­ber naar Heiloo voor een be­zin­ning op kerst­mis. De avond begon met een korte vie­ring in de kapel van het Juliana­kloos­ter waarin rector Beemster voor­ging in gebed.

Iets mee­bren­gen voor dak­lo­zen

Voor­af­gaand waren de jon­ge­ren gevraagd iets mee te brengen voor dak­lo­zen uit Am­ster­dam. Jon­ge­ren van de Sant Egidio ge­meen­schap waren tij­dens de avond aanwe­zig om de nieuw gekochte sjaals, sokken en etenswaren in ont­vangst te nemen.

Over­we­ging

Voor de jon­ge­ren was een heer­lijk drie gangen kerst­di­ner bereid. Tussen de gangen door een korte over­we­ging van pastoor Wagemaker. Pastoor Wagemaker was aangegrepen door de gebeur­te­nis op de school in Newtown. “Was dit zomaar een inci­dent? Nee, we horen het vaker. Denk nog maar aan de première van de batmanfilm in Denver. Daar begon ook zomaar iemand mensen te vermoor­den. Hoe kan dat? Hoe komt iemand toch zover? Hoe kan het dat het niemand is opge­val­len dat er iets met deze jongens aan de hand was, dat er iets niet klopte? Zijn we op aarde om alleen voor ons­zelf te leven? Hoe zit het met onze aan­dacht voor de ander? Voor degene die niet opvalt, degene die een­zaam is, degene die afwijkt?”

De woor­den waren stof tot nadenken, bij menig tafel ging de dis­cus­sie hierover ver­der.

Wereld­jon­ge­ren­da­gen

Ook was er tij­dens de avond aan­dacht voor de Wereld Jon­ge­ren­da­gen in Rio de Janeiro aan­ko­mende zomer (2013). Een aantal van de aanwe­zig jon­ge­ren heeft zich al voor de reis inge­schre­ven of gaat dat nog doen.

Na dit fees­te­lijk voorproefje op het kerst­feest de ko­men­de dagen, ver­volgde ieder weer zijn en haar weg.

jon­ge­ren­pas­to­raat

Het jon­ge­ren­plat­form valt onder de verant­woor­de­lijk­heid van het jon­ge­ren­pas­to­raat. Voor meer in­for­ma­tie over de ac­ti­vi­teiten van het jon­ge­ren­pas­to­raat: www.jong­bis­domhaarlem.nl



Gerelateerde nieuwsberichten

zaterdag, 20 april 2024Bavodag
maandag, 18 maart 2024Paasgala voor oudere jongeren
maandag, 5 februari 2024Blauwe zusters bij WJD@Home Video
zaterdag, 27 januari 2024‘Ga door je leven met mentaliteit pelgrim’ Video
vrijdag, 26 januari 2024Katholiek Tienerkamp Breakthrough
vrijdag, 26 januari 2024What the WJD happened...
dinsdag, 16 januari 2024WJD@Home op Ameland
vrijdag, 24 november 2023Pausboodschap Wereldjongerendag
dinsdag, 21 november 2023Jongerenbedevaart naar Fulda
zondag, 19 november 2023Nagenieten van de KJD Video
dinsdag, 14 november 2023Bavodag 2024
zaterdag, 4 november 2023Jongerencollecte Video
dinsdag, 10 oktober 2023Together - Op reis voor de oecumene
dinsdag, 19 september 2023Katholieke Jongerendag
dinsdag, 29 augustus 2023Reünie Wereldjongerendagen
woensdag, 9 augustus 2023Weer behouden thuis
dinsdag, 8 augustus 2023WJD fotoserie maandag
maandag, 7 augustus 2023Onvergetelijk
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zondag
maandag, 7 augustus 2023WJD fotoserie zaterdag



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose