Bisdom Haarlem-Amsterdam










Oktober is rozenkransmaand
In onze kerken wordt in die maand bij­zon­dere aan­dacht gegeven aan dit gebed. De meeste katho­lie­ken hebben wel een rozen­krans. Tallozen bid­den die bij­voor­beeld als ze onderweg zijn. Ik zie regel­ma­tig zo’n rozen­krans in auto’s hangen. En een over­le­de­ne krijgt er vaak een in zijn han­den gelegd. Zeker onder de ouderen zullen er velen zijn, die her­in­ne­ringen hebben aan het rozen­krans­ge­bed ’s avonds in het gezin. Een bede­vaart of pro­ces­sie zon­der dit gebed is ondenk­baar. Wat is het geheim en de kracht van de rozen­krans?

Vrijdag 13 september - Investituur van de Heilige Militaire Constantijnse Orde van Sint-Joris
Lezingen: https://www.tiltenberg.org/missaal Collecte: https://rkhaarlem.nl/collecte Misintentie opgeven: https://rkhaarlem.nl/vieringen/misintentie Voor de mistijden van alle vieringen in onze kerken: https://rkhaarlem.nl/vieringen/mistijden Zie ook: https://www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl https://www.arsacal.nl https://rkhaarlem.nl https://www.kathedraaltv.nl
Over de vloer bij...het studentenhuis Aenstal!
'Over de vloer bij...' is een nieuwe serie, waarbij Naomi over de vloer gaat bij katholieke studentenhuizen binnen het bisdom Haarlem-Amsterdam, om te kijken hoe het er bij hen aan toe gaat. In deze aflevering gaat zij over de vloer bij het studentenhuis `Aenstal' te Amsterdam. Lijkt het jou leuk om in een studentenhuis te wonen, maar wil je eerst wel eens zien hoe dat er nou uitziet? Of ben jij gewoon benieuwd naar de verhalen van studenten die hun geloof in een gemeenschap van gelijkgestemden beleven? Bekijk dan deze nieuwe serie! #studenten #studentenhuis #Aenstal #vrouwenhuis #opusdei
Bisdom Maandjournaal september 2024
Een nieuw werkjaar, een nieuw seizoen van het Bisdom Maandjournaal! En we trappen feestelijk af, want komend jaar is er in de rooms-katholieke Kerk een heus jubeljaar met als thema 'Pelgrims van Hoop'. Gedelegeerde voor de liturgie, Eric Fennis, vertelt over waar de traditie van jubeljaren vandaan komt. Een andere traditie is het bidden voor de vrede, dat in veel parochies tijdens de vredesweek in september hel bewust wordt gedaan. Met alle brandhaarden van oorlog en strijd in de wereld, is het bidden voor vrede geen overbodige luxe. Maar naast het bidden, is ook het gesprek met elkaar over het thema vrede geen overbodige luxe. Pax Nederland toont hoe je dat gesprek aan kunt gaan. Met de start van een nieuw werkjaar starten ook weer nieuwe initiatieven. Zoals de verdiepingscursussen in de parochies. We denken dan natuurlijk aan de Alpha cursus, die in september weer in veel parochies van start gaat. In de kathedraal start dit najaar een cursus over de theologie van het lichaam, speciaal voor vrouwen die zich in deze theologie willen verdiepen. En als je niet tot die doelgroep behoort, biedt het St. Bonifatiusinstituut ook een cursus over het onderwerp aan. De klapper van dit Bisdom Maandjournaal zit in het laatste interview, namelijk Mgr. Jan Hendriks die iedereen uitnodigt om het grote bisschoppenjubileum op 29 september met hem, Mgr. Jan van Burgsteden en Mgr. Jos Punt mee te vieren. Want als je Samen Kerk bent, vier je ook persoonlijke feesten met elkaar!
Jongste SamenKerk
SamenKerk Oktober 2024
Oktober 2024
eerdere edities



zaterdag, 5 oktober 2024
Zaterdag in de 26e week door het jaar
kleur:groen
1e Lezing:Job 42, 1-3.5-6.12-17
Psalm:Ps. 119 (118), 66, 71, 75, 91, 125, 130
Evangelie:Lc. 10, 17-24

postcode:
huisnummer:

Webinars - Samen op weg naar het Jubeljaar
gepubliceerd: vrijdag, 4 oktober 2024
Op dins­dag 24 de­cem­ber opent paus Fran­cis­cus het Jubel­jaar in Rome. Daarna volgen bis­dom­men we­reld­wijd met een ope­nings­vie­ring in hun ka­the­draal op zon­dag 29 de­cem­ber. Paus Fran­cis­cus nodigt ie­der­een uit om het Jubel­jaar mee te vieren. Voor­af­gaand aan de ope­ning wor­den daarom acht online Teams bij­een­komsten geor­ga­ni­seerd in ok­to­ber, no­vem­ber en de­cem­ber.
Rozenkransfeest in de Obrechtkerk Fotoreportage
Zondag 6 oktober - 10.30 uur - Obrechtkerk Amsterdam
gepubliceerd: vrijdag, 4 oktober 2024
Maan­dag 7 ok­to­ber viert de Kerk het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozen­krans. Om die reden viert de pa­ro­chie O.L.V. Rozen­krans aan de Jacob Obrecht­straat in Am­ster­dam-Zuid, in de volksmond bekend als de Obrecht­kerk, op zon­dag 6 ok­to­ber haar Rozen­krans­feest. Dan zullen de hier­on­der be­schre­ven para­menten in gebruik zijn en in de kerk te bewon­de­ren.
Wereldgebedsdag voor Vrede
Maandag 7 oktober
gepubliceerd: donderdag, 3 oktober 2024
Op 7 ok­to­ber 2024, precies één jaar na het uit­bre­ken van de Israël-Hamas oorlog, heeft paus Fran­cis­cus opge­roe­pen tot een we­reld­wijde dag van gebed en vasten voor vrede. In deze ‘dra­ma­tische tijd’ waarin oorlog en geweld vele volkeren en naties blijven verwoesten, herinnert de paus de chris­te­lijke ge­meen­schap aan haar roe­ping om “zich in dienst van de mens­heid te stellen.”
Een nieuwe SamenKerk voor u
gepubliceerd: donderdag, 3 oktober 2024
De nieuwste editie van SamenKerk is verkrijg­baar in uw paro­chie­kerk. Loop er binnen en neem er een (gratis) exemplaar mee. Of lees ‘m op deze web­si­te.
Jong Bisdom HA naar pausbezoek Brussel Fotoreportage Video
gepubliceerd: donderdag, 3 oktober 2024
Van 26 sep­tem­ber tot en met 29 sep­tem­ber bracht de Paus een bezoek aan Lu­xem­burg en België. Daar moesten we na­tuur­lijk bij zijn als bisdom Haar­lem-Am­ster­dam!
Heiloo naar Rosary Rally Eindhoven
Zaterdag 5 oktober - Eindhoven
gepubliceerd: woensdag, 2 oktober 2024
Op zater­dag 5 ok­to­ber 2024 wordt in Eindhoven de Inter­na­tio­nale Rosary Rally gehou­den. Bovendien zal Mgr. Van den Hende Neder­land toewij­den aan het On­be­vlekt Hart van Maria. De Blauwe Zusters in Heiloo or­ga­ni­se­ren vanuit Heiloo een bus naar Eindhoven voor jon­ge­ren.
Minipelgrimage geannuleerd
Priesterzaterdag gaat gewoon door
gepubliceerd: woensdag, 2 oktober 2024
De minipelgrimage die op zater­dag 5 ok­to­ber van Castricum naar Heiloo zou wor­den gelopen, is helaas geannuleerd. De maan­de­lijkse vie­ring van pries­ter­za­ter­dag in Heiloo gaat wel gewoon door.
Feestelijke viering bisschoppelijke jubilea Fotoreportage
gepubliceerd: dinsdag, 1 oktober 2024
Op zon­dag 29 sep­tem­ber werd in de ka­the­drale basiliek van Haar­lem fees­te­lijk Eucha­ris­tie gevierd ter ere van vier jubilea: mgr. Jan van Burg­ste­den (60 jaar pries­ter), mgr. Jozef Punt (45 jaar pries­ter) en mgr. Jan Hendriks (45 jaar pries­ter én 12½ jaar bis­schop).
Retrouvaille weekend - Huwelijk in nood
Weekend 1-3 november - OLV ter Nood Heiloo
gepubliceerd: maandag, 30 september 2024
Retrouvaille is een we­reld­wijde organi­sa­tie, aanwe­zig in 27 lan­den, die zich inzet om stellen of hu­we­lij­ken in nood te helpen genezen en te vernieuwen. Retrouvaille is een van ori­gi­ne katho­lie­ke organi­sa­tie die tot stand is geko­men in 1977. Het stamt af van het bekende Marriage Encounter en richt zich op hu­we­lij­ken of relaties die stuk dreigen te lopen.
Paus Franciscus bezoekt België
gepubliceerd: zaterdag, 28 september 2024
Paus Fran­cis­cus bezoekt van don­der­dag 26 tot en met zon­dag 29 sep­tem­ber België. De paus bezoekt onder meer Brussel en Leuven. Aan­lei­ding voor het paus­be­zoek is het 600-jarig bestaan van de Katho­lie­ke Uni­ver­si­teit Leuven.
Cursus Theologie van het Lichaam
Vanaf vrijdag 4 oktober - 19.30 uur - Plebanie Haarlem
gepubliceerd: donderdag, 26 september 2024
De vrouwen­groep RK Vrouwen Haar­lem or­ga­ni­seert een serie van drie bij­een­komsten over de Theo­lo­gie van het Lichaam. Cursusleidster is Chiara Degenfeld. Alle vrouwen zijn van harte welkom bij deze cursus.
Bisschoppen vragen bijzonder geschenk
Drievoudig priesterjubileum plus bisschopsjubileum
gepubliceerd: woensdag, 25 september 2024
Op zon­dag 29 sep­tem­ber 2024 vieren we het 60-jarig pries­ter­jubi­leum van Mgr. Jan van Burg­ste­den met een Eucha­ris­tie­vie­ring die om 15.00 uur begint in de Ka­the­drale Basiliek van Sint Bavo te Haar­lem.


woensdag, 25 september 2024Vacature voor Straatpastor
dinsdag, 24 september 2024Mgr. Hoogenboom spreekt met de pers Video
dinsdag, 24 september 2024Nieuw seizoen Familiezondagen
dinsdag, 24 september 2024Alpha Experience
maandag, 23 september 2024Boodschap voor Werelddag Migrant en Vluchteling
zaterdag, 21 september 2024Pelgrimsreis naar Hildegard - Deel II Fotoreportage
woensdag, 18 september 2024Pelgrimsreis naar Hildegard Fotoreportage
woensdag, 18 september 2024Symposium - Bijbel en Missie
dinsdag, 17 september 2024100 Jaar Agathakerk Beverwijk gevierd Fotoreportage
donderdag, 12 september 2024Dag over Moderne Devotie in Hoorn
maandag, 9 september 2024Bisdom Maand Journaal - September 2024 Video
maandag, 9 september 2024opGROEIsymposium over hechting
zaterdag, 7 september 2024Meet & Greet the Lord
vrijdag, 6 september 2024Petrus en Pauluskerk Bergen 100 jaar Fotoreportage
vrijdag, 6 september 2024100-Jarig jubileum Vredeskerk Fotoreportage
donderdag, 5 september 2024Grote belangstelling voor Bedevaart Rome 2025
zondag, 1 september 2024Hildegardmiddag Amsterdam
zaterdag, 31 augustus 2024Jaaropening jongeren

meer berichten vindt u in het archief



Bisdom Haarlem - Amsterdam • Postbus 1053 • 2001 BB  Haarlem • (023) 511 26 00 • info@bisdomhaarlem-amsterdam.nlDisclaimerDeze website is gerealiseerd door iMoose